Spilleregler

Det er vigtigt alle kan være med, har du andre ambitioner findes der masser af andre fodboldklubber. Hvert hold spiller selvfølgelig for at vinde, men når kampen er færdig, er sejrherren alle spillere der var på banen, og forhåbentlig kan slutbemærkningen være:”Det var en rigtig god kamp”.

Den aller vigtigste regel er at vise hensyn, vis større hensyn til de dårligste og svageste spillere. Vælter en spille på banen i kamp, stopper spillet med det samme. Når spilleren er på benene igen fortsætter spillet, eventuelt med et frispark hvis det er rimeligt. I kamp skubber vi kun til en modstander der er større og stærkere end end selv. Vi skælder ikke hinanden ud, men vi griner gerne på den gode måde.

Når man spiller fodbold med os, er det vigtigste ikke om der er mål og streger på banen, om der er omklædning, varmt vand og kantine eller om hvor meget den enkelte spiller er varmet op. Det vigtigste er at vi får spillet fodbold og vi har det sjovt sammen, det sidste kommer af sig selv.

En træningskamp arrangeres af en holdleder, holdlederen er ansvarlig for bold og holdveste som adskiller spillerne. Holdlederen kan hvis det er nødvendigt også være ansvarlig for eventuelle flytbare mål og kegler til afmærkning af banen. Vi mangler holdledere, se under træningshold, hvis det er noget for dig.

Det anbefales at spille træningskampe en eller flere faste dage om ugen til et fast aftalt tidspunkt. Erfaringen viser at der er bedst at være mindst 6 spillere til en træningskamp, og hvis man til en træningskamp er mere end 18 spillere, så er det en god ide at spille med udskiftning gennem kampen eller opdele spillerne i mere end 2 hold.

Banens størrelse tilpasses efter hvor mange spillere der er mødt op til træning, på en bane på størrelse med en håndboldbane, 20 meter x 40 meter, vil der normalt være plads til 6-8 på hvert hold. Er der flere spillere kan man måske gøre banen større eller spille med udskiftning, er der færre, sættes målene tættere sammen.

Spilles træningskampen på en græsplæne uden mål, kan et par tasker bruges som målstolper, lige som vi gjorde da vi var børn.

Holdlederen er ansvarlig for at spillerne fordeles således at holdene er nogenlunde er lige stærke. Man kommer typist til at dele spillerne op i forskellige grupper, der er dem der løber meget, der er dem der slet ikke kan løbe, der er dem der kan ramme bolden rigtigt og dem der slet ikke kan. Hvert hold skal have lidt af hvert, det anbefales at dem der er dårlige til at løbe stiller sig tæt på modstanderens mål for at score mål, og at den primære målmand har et rimeligt godt boldøje. Advarsel, stil aldrig den dårligste spiller på mål. Med en mindre skadet spiller kan saktens være målmand.

Inden kampens start aftales om der spilles med sidelinier, om der må spilles bag målene, og der spilles med hjørne, målspark, indkast, indspark og så videre. Det aftales også om der spilles med fast målmand, eller om bagerste mand må tage med hænder. Sæt en halvleg til 20 minutter og hold 5 minutters pause mellem halvegene. Hver spiller har godt af at spille 3 gange.

Der spilles aldrig med offside, og mål kan kun scores fra den side der peger mod det modsatte mål.

Erfaringen viser, at hvis bolden går ud over baglinien, er det kun den spiller der først kommer bag baglinien der har ret til at sparke bolden ind på banen igen, altså intet spil bag målene.

Spiller man i en hal med lodrette væge, skal der vises særlig hensyn langs vægene.